Coton de Tulear


Short film about the breed. Please enjoy
 

Oprindelse

Coton De Tulear blev officielt anerkendt, som race, af F.C.I. tilbage i 1971. Coton de Tulear stammer fra øen Madagaskar og er opkaldt efter byen Tulear, hvor den er kendt tilbage fra 1500 tallet.

Man regner med, at racen er opstået ved en blanding af europæiske Bichons, som blev bragt med sejlskibene og indlandske hunde. I 1500 tallet skete det jævnligt at sejlskibe led skibbrud, og at der på et tidspunkt har været et sådant forlis ud for Madagaskars kyst.

Det er så lykkedes nogle af de medbragte skibshunde, europæiske Bichons, at svømme i land. Her har de levet som vilde hunde og gennem parringer med de indlandske hunde opstod racen, Coton de Tulear. Cotonén blev brugt til, at advare om krokodiller. Her benyttede man sig af racens hurtig- og ivrighed I løbet af det sidste århundrede er de vildt levende Coton’er blevet meget sjældne, men racen blev reddet af kolonister, som avlede videre med de indfangede hunde. I 1979 var ca. 33 Coton’er i Frankrig og herfra udgår stammen af Coton`er til de omkringliggende lande. Den første Coton, eller bomuldshund som de populært kaldes, kom officielt til Danmark i 1989, så her er det stadig en forholdsvis ny race.
               
COTON CPH Kennel by MARTENS. DENMARK COPENHAGEN  | Tlf.: +45 22424002 | bettinamartens@hotmail.com