COTON DE TULEAR / Værktøj til sunde hvalpe / Sådan får du lavet en gentest

Sådan får du lavet en gentest

Sådan får du lavet en gentest:
Gentesten er en swaptest, dvs et kindskrab af begge hundes kinder pr. test

Rækkefølgen er således:

1. Man finder det laboratorie man ønsker at købe sine test af - sikrer at de er på DKK´s liste over godkendte samarbejdspartnere.

http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2402


2. Man bestiller de test man ønsker at DNA teste sin hund for, og lægger dem i kurv og køber. Det varierer lidt fra sted til sted, om man betaler for skrabekittet ifb med bestilling, eller om man først bliver opkrævet, når man har sendt testresultatet retur.

3. Når skrabekittet er modtaget (een pr test pr hund) bestiller man tid hos sin dyrlæge - husk det skal være en af DKK godkendt dyrlæge (kan ses på hundeweb, hvis man er i tvivl.)

4. Derefter bestilles der REKV. på hundeweb, een pr DNA test pr. hund. Du skal bruge din dyrlæ-getid for at kunne taste en REKV.c

5. Der kan idag købes REKV på a følgende DNAtest til vores race: CMR2, Bandera (NCA), PH1 og Von Willebrand, DM og HU.

6. Man udskriver og medbringer disse REKV til sin dyrlæge, som skal sikre via hundens CHIP.nr at det er rette hund han tager kindskrabet fra, og det skriver han under på, på REKV.

7. Alle kindskrab pakkes fint sammen som det foreskrives af laboratoriet ( efter endt tørretid), og sendes afsted sammen med de medfølgende papirer. Dine REKV tager du med hjem igen, dem skal du først bruge, når du modtager resultatet fra det laboratorie du benytter, hvor de sendes ind til DKK sammen med testresultatet. DKK sørger derefter for at det hele lægges på din hunds hun-deweb (denne ydelse ligger i betalingen du gav, da du købte REKV)

8. Vigtigt for det samlede overblik over Clear, Carriers og Affected hunde, at ALLE DNA testresul-tater kommer på hundeweb, idet det er vores eneste mulighed at kunne følge med i udviklingen af sundheden i vores elskede race.

Du er altid velkommen til at skrive en personlig besked til mig, hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp ifb med ovenstående. - email: bettinamartens@hotmail.com el ringe mobil 2242 4002


God arbejdslyst

Kennel Coton CPH
www.cotoncph.dkCopyright by Coton CPH.
 
 
 
COTON CPH Kennel by MARTENS. DENMARK COPENHAGEN  | Tlf.: +45 22424002 | bettinamartens@hotmail.com